Direktlänk till inlägg 2 september 2022

Bilden på bottnet

Av maria anonym - 2 september 2022 17:57

Så här blev bottnet på ena tårtan som jag ska använda till 40 års tårtan.
Samtidigt tänkte jag ge receptet på denna också.

Det påminner om ett recept som jag har testa med tidigare som har misslyckas med .
Men hittade nu ett nytt recept med likande ingredienser & det enda jag gjorde det var att byta grader annars hade det blivit samma saker.
Men bara bottnet jag behövde.

Ska testa hela nästa gång

Tårtbotten


Torrvaror.

5.5 dl vetemjöl
3 dl kakao
4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
3 tsk bikarbonat

Flytande varorna

2 dl neutral olja (raps-, mat-, eller solrosolja)
3 dl vatten
3 dl mjölk
3 ägg



Chokladfrosting
300 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
300 g smör, mjukt och rumstempererat smör
600 g färskost
2 dl florsocker
Dekoration
blandade bär


Bottnar
Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme). Fodra tre springformar med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Ta fram två stora bunkar. I den ena blandar du ihop vetemjöl, strösocker, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt. I den andra bunken vispar du lätt ihop neutral olja, vatten, mjölk och ägg.
Häll över innehållet i bunken med torra ingredienser i den andra bunken med blöta ingredienser. Rör försiktigt ihop alltsammans till en jämn chokladsmet.
Fördela smeten jämnt i de tre formarna. Jag brukar använda ett dl-mått och lägga 1 dl smet i taget i varje form tills smeten är slut.
Grädda en form i taget i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du klickar ur den ur formen och låter svalna upp och er på ett galler. Upprepa för alla formar.
Låt bottnarna svalna helt och hållet medan du gör chokladfyllningen.
Chokladfrosting
Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten för att smälta chokladen. När chokladen smält tar du bort skålen från värmen och låter svalna helt och hållet.
Vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp i en annan bunke. Tillsätt den avsvalnade chokladen och vispa lite till.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott. Lägg frostingen i en spritspåse med rund, öppen tyll. Spritsa ett lager mellan alla bottnar, dekorera sedan med färska bär.
Servera tårtan direkt eller förvara den i kylskåpet.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria anonym - Fredag 23 feb 14:53

Den verkligen en lyckad tårta i går med choklad botten och vanilj fyllning för att hålla sockerpastan så blev det lite vispgrädde. Men var kul alla tyckte om den i allafall. Så blev denna tårta och allt blev lyckat. ...

Av maria anonym - Fredag 9 feb 23:50

Jag kommer snart att baka 2 saker men till olika datum . Den ena är en fika ska i morgon berätta för sonen som gick på samma förskola och års kull som han gjorde. Kommer på fika och att få umgås med varandra . Och efter det efter att ha tagit be...

Av maria anonym - Torsdag 8 feb 23:28


Hade sonens födelsedag fika men fick köpa lite kakor bullar i stället eftersom det blev så tight i stället . Så fyllde en annan familje medlem för ett par dagar sen och denna tårta blev lyckad kommer göra om denna också bestämde jag mig för . Ch...

Av maria anonym - Onsdag 10 jan 10:36


Födelsedagstårta 2023.

Av maria anonym - Onsdag 10 jan 10:33

Denna tårta gjorde jag i december till mammas födelsedags fika . Vanilj botten med hallon/blåbärs kvarg med kitkat runt och Mousse i vanlig. Mina peppar kakor andra satsen 2 plåtar blev det också. Sonens födelsedags tårta ...

Ovido - Quiz & Flashcards